Full fart med digital överlåtelsehantering

Nu är tjänsten för digital överlåtelsehantering, NyMedlem, i gång och de första digitala överlåtelserna har redan passerat genom hela flödet. Tjänsten har fått en bra start och det har snabbat upp processen för alla parter.

Det startar med att säljaren godkänner uppdraget och mäklaren laddar ner mäklarbilden. När sedan överlåtelsen är klar och säljare och köpare skrivit på kontraktet, laddar mäklaren upp överlåtelsen och medlemskapet direkt till styrelsen för godkännande i plattformen NyMedlem. I den första överlåtelsen som gick igenom hela flödet tog det bara tre dagar från det att mäklaren laddade upp överlåtelsen till de fick information från styrelsen om att medlemskapet var godkänt!

Vi passade på att fråga ordförande i Brf Hjulmakaren som var den första förening som godkände en överlåtelse i NyMedlem om hur de tyckte att hanteringen fungerade.

Hur upplevde ni tjänsten?

Det var väldigt smidigt. Sidan är väldigt basic, vi trodde det skulle vara mer komplicerat men det går inte att göra fel.

Det bästa var att det var så enkelt att ta ut en kreditupplysning och få den presenterat direkt. Tidigare har vi bett om den av vår kontaktperson vilket har fungerat men nu finns den direkt på skärmen.

Något som ni tyckte var svårt? Nått tips till andra?

Nej inget som vi tyckte var svårt.

Det tog tre dagar från att kontraktet signerats till att ni meddelade mäklaren att köparna godkänts som medlemmar, tänkte ni på det?

Oj det var väldigt snabbt. Nej det tänkte vi inte på men det visar hur fort och enkelt det är.

Hur digitala är ni idag?

Vi har blivit väldigt digitala sen ni bytte portal. Vi har införskaffat en padda till styrelsen för att kunna komma åt portalen enkelt och smidigt.

Något annat ni använder i Portalen som ni upplever funkar extra bra?

Vi använder dokumenthanteraren för filer och dokument som vi i styrelsen delar ansvar för. Då kan vem som helst komma åt det om någon är ledig eller sjuk.

Läs mer om NyMedlem
För mäklare
För styrelsen