Dag att omförhandla lånen?

Nu är det enkelt att få hjälp med låneupphandlingen! Är ni en bostadsrättsförening med befintliga lån som ni vill konkurrensutsätta när de nuvarande lånen löper ut, eller behöver ni ta nya lån för underhåll eller nyinvestering?

Låneupphandling direkt i Portalen

Vi kan erbjuda hjälp med att ta in offerter från minst tre låneinstitut. 

Ni som styrelse tar sedan beslut om vilket offert och vilka bindningstider som ni önskar. Vår rekommendation är att sprida riskerna på föreningens lånestock så inte alla lån ska omsättas samtidigt och att föreningen inte tar stora risker. Vi rekommenderar alltid att man amorterar på lånen så den dagen underhållet ska utföras igen ska nuvarande lån vara löst.

Ni beställer tjänsten låneupphandling direkt i Portalen under Lån.

Ränteläget

I och med det förändrade ränteläget kan det vara extra aktuellt att se över de befintliga lånen för att se om det finns möjligheter att kunna få en bättre ränta. I den förhandlingen så är det en fördel att ha fler offerter från olika låneinstitut för att kunna jämföra villkoren. 

Mindre lån

Tjänsten passar bäst för kunder med lån över 2 miljoner och om er bostadsrättsförening har fler än 10 lägenheter. För övriga rekommenderar vi er att själva diskutera med er nuvarande bank.

5 tips för en sund ekonomi

I tider med ökande kostnader vill vi också passa på att rekommendera er att se över dessa punkter:

  • En bra underhållsplan för att få koll på kommande utgifter.
  • Se till att ta ut rätt avgift för att täcka kommande underhåll.
  • Fundera över om det är bäst att amortera eller inte.
  • Se över alla övriga kostnader som går att påverka såsom försäkringar, elavtal med mera.
  • Säkerställ att föreningen får in sina intäkter, ta hjälp av vår inkassoavdelning vid behov.

Till För styrelsen

Denna sida stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du byter till en annan webbläsare t ex Chrome eller Firefox.