Mobiltelefon i händerna

Överlåtelser i NyMedlem

Nu finns en digital, tryggare och mer effektiv helhetslösning för överlåtelsehanteringen. I plattformen, NyMedlem, hanteras allt från mäklarbild till överlåtelse och medlemsansökan i en helt digital, sömlös och effektiv process.  

Ingen mer manuell hantering av överlåtelsehandlingarna, då allt hanteras digitalt via en gemensam plattform - NyMedlem. Här sker all kommunikation mellan mäklare och styrelse och status för ansökan visas löpande. Ni får uppdateringar via e-postnotiser för att ha koll på status i överlåtelseprocessen, till exempel när det är dags att godkänna medlemskap.  

E-postnotiser kommer att skickas till den e-postadress som vi har som er kontaktadress. Ni hittar den i Portalen i vänstermenyn under Övrigt -> Föreningsinformation -> Kontaktuppgifter.  

OBS! Om ni vill ha e-postnotiserna för att godkänna medlemskapsansökningar till någon annan e-postadress är det viktigt att ni meddelar oss omgående i ett ärende så vi kan uppdatera era kontaktuppgifter! 

Så här fungerar NyMedlem:


För mäklare
 • Inför försäljning 
  Mäklaren köper och laddar ned mäklarbild samt annan objekts­information. Medgivande till mäklarbild ges enkelt av säljaren via BankID. 

 • Registrering 
  Mäklaren registrerar och laddar upp överlåtelsen och medlemskapsansökan, samt eventuellt övriga handlingar som t ex fullmakt, digitalt till aktuell bostadsrättsförening. En digital medlemsansökan skapas automatiskt i tjänsten. 
För styrelsen
 • Granskning 
  Notis skickas till styrelsens e-postadress med länk till NyMedlem. Inloggning sker med BankID. Överlåtelseavtalet inklusive medlemskapsansökan granskas av styrelsen. Ni begär eventuella kompletteringar som till exempel fullmakt, borgensförbindelse eller lönespecifikation direkt i NyMedlem.
  Det är också här som ni enkelt kan begära och få en kreditupplysning presenterad. 

 • Beslut 
  Styrelsen tar de formella beslutet om att godkänna eller avslå medlemskapsansökan enligt ordinarie rutiner.
  I NyMedlem meddelar ni mäklaren ert beslut.
  Samtliga ledamöter i styrelsen, som är registrerade hos Bolagsverket, kan meddela godkänt medlemskap (Endast en person kan meddela godkännandet).
   
  När medlemskapsansökan är godkänd skickas det direkt tillbaka till mäklaren för kännedom, samt till oss på Simpleko för registrering i lägenhetsförteckningen. 
   
 • Ändringar efter beslut 
  Vid ändring av tillträdesdag, eller något annat som påverkar överlåtelsen gör mäklaren ändringen direkt i NyMedlem. Ni får en notis om detta för att godkänna ändringen. När den är godkänd skickas informationen till oss för uppdatering. 

 • Status-vy
  Du kan alltid logga in i NyMedelm för att få status på överlåtelserna. Här syns pågående, godkända, avslagna och de där åtgärd krävs. 

  En notis skickas alltid till styrelsens e-postadress med länk till NyMedlem när det finns något att hantera. 
  Det finns ingetarkiv utan rensas efter 30 dagar.
 
Logga in i styrelseportalen för NyMedlem


Till För styrelsen

Denna sida stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du byter till en annan webbläsare t ex Chrome eller Firefox.