Replano – Ett smart verktyg för digital underhållsplanering

Med Replano blir det enkelt och kostnadseffektivt att sköta underhållsplaneringen för bostadsrättsföreningen. Tjänsten ger er rätt förutsättningar för en långsiktig och hållbar ekonomi.

Smart underhållsplanering

Som dotterbolag till Riksbyggen har vi nu möjlighet att erbjuda Replano, Riksbyggens nya digitala tjänst för underhållsplanering och teknisk rådgivning, även till våra bostadsrättsföreningar. 

Replano är en smart prenumerationstjänst där du själv planerar för underhåll och har full koll på kostnaderna. Du sköter allt smidigt på egen hand, när och var det passar dig, direkt från mobilen eller datorn.

Dessutom finns möjlighet att boka rådgivning av Riksbyggens experter inom teknisk förvaltning samt energi- och miljö om det skulle behövas. 

Med Replano får du kontroll på framtida underhållskostnader. Avgiften i föreningen ska inte bara täcka driftskostnader, löpande underhåll och räntor utan även ett sparande för framtida underhåll av fastigheten. 

Många föreningar har också inskrivet i sina stadgar att det ska finnas en underhållsplan. 

Hur fungerar tjänsten?

Replano fungerar som en prenumerationstjänst. 

Underhållsplanen skapas dels utifrån ett antal frågor om din förening som du får besvara, samt data om fastigheten som hämtas från leverantörer såsom Lantmäteriet och andra återförsäljare där öppen data finns strukturerad. Med hjälp av GPS-koordinater användes en AI-algoritm med bildigenkänning för att beräkna antal kvadratmeter för fasad och tak. Tekniken är mer exakta än att mängda uppgiften på traditionella 2D-kartor då man direkt via satellitbilder gör beräkningen i realtid och exempelvis fångar lutningen på tak.

I Replano kommer du sedan att kunna se din underhållsplan, lägga in planterat underhåll och göra simuleringar. Tjänsten är framtagen för att passa föreningar med 1-2 byggnader för att komma igång med underhållsplanering men alla är välkomna att prova!

Prenumerationstjänst

Läs mer på Riksbyggen.se om hur tjänsten fungerar och hur du kan starta den genom att logga in och skapa ett konto.

Demo av Replano

Riksbyggens expert Stellan Björnlund visar en demo av tjänsten och lär dig mer om innehållet och fördelarna med Replano.

Två demotillfällen:
25/4 12.00 - 12.20
7/5 18.00 - 18.20

Anmäl dig här 

Prova Replano kostnadsfritt i 30 dagar*

  • Därefter 499 kr/månad exkl. moms. *Gäller tom 2024-12-31.
  • Ingen bindningstid och 1 månads uppsägningstid. 
  • Möjlighet att boka rådgivning med Riksbyggens experter inom teknisk förvaltning, samt miljö och energi, mot en fast kostnad. Rådgivningen sker via telefon eller videosamtal.

Har du frågor om tjänsten, eller vill ge feedback är du välkommen att kontakta replano@riksbyggen.se

Exempel diagram 5 år och 50 år

 

Diagram 5 år.pngDiagram 50 år.pngHjälp med något annat? Se våra tilläggstjänster

Denna sida stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du byter till en annan webbläsare t ex Chrome eller Firefox.